VAROVANJE ZASEBNOSTI

V podjetju MaS – Modna agencija spoštujemo zasebnost uporabnikov in ravnamo v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Zbrane osebne podatke obdelujemo samo v spodaj opisane namene in jih ne posredujemo tretjim osebam.


Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naše spletno mesto pošlje v vaš računalnik in se shranijo v njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu. Če bi radi izvedeli še več o sami tehnologiji piškotkov, obiščite ustrezno spletno mesto, na primer http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie ali www.aboutcookies.org

Namen in vrste piškotkov
Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko ponudimo prijetnejšo uporabniško izkušnjo pri obisku spletnega mesta in za lastno analizo.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke:

 • Piškotke za statistiko (Google Analytics)
  Piškotki zbirajo podatke v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev na spletni strani, s katerih strani so obiskovalci prišli na spletno stran, katere strani so obiskali… Ti podatki nam koristijo za izboljšanje delovanja spletne strani, kot tudi vsebine na spletni strani. Posledično pa za vas to pomeni izboljšanje uporabniške izkušnje na naši spletni strani. Zaradi tega bi vas prosili, če nam omogočite uporabo piškotkov za statistiko.

  Ime piškotka Servis Trajanje Opis
  _utma Google Analytics 2 leti Namenjen identifikaciji uporabnika (števila obiskov, prvega in zadnjega obiska).
  _utmb Google Analytics 30 minut Namenjen beleženju trajanja obiska. Beleži točen čas, kdaj je uporabnik začel obisk (sejo).
  _utmc Google Analytics konec seje Namenjen beleženju trajanja obiska.
  _utmz Google Analytics 6 mesecev Namenjen beleženju od kod je uporabnik prišel na stran, kateri iskalnik in ključne besede je uporabil ter lokacijo, s katere je uporabnik dostopal.
 • Obvezne piškotke
  Med obvezne piškotke spadajo sejni piškotki. Le-ti trajajo le za čas vašega obiska na spletni strani in si zapomnijo vaše aktivnosti v času obiska. Dodatni obvezni piškotki so tudi ti, ki hranijo vaše nastavitve za dovoljenja piškotkov.

Upravljanje piškotkov

 • V brskalniku
  Možnosti za upravljanje piškotkov so na voljo v spletnem brskalniku. V svojem spletnem brskalniku lahko sami upravljate piškotke, povezane z osnovnimi funkcijami, z izboljšanjem spletnega mesta in z individualnim prilagajanjem ter oglaševanjem. Spletni brskalniki uporabljajo različne načine za onemogočanje piškotkov – običajno jih najdete v meniju Orodja ali Možnosti.Najnovejša različica brskalnika Internet Explorer in Google Chrome omogoča, da si lahko vnaprej blokirate vse piškotke in se vam ne bodo naložili na računalnik niti ob prvem obisku spletne strani.Piškotke je možno tudi naknadno pobrisati z računalnika. Od posameznega brskalnika pa je odvisno, kje se datoteke nahajajo in kakšen je postopek za izbris. Za navodila poiščite pomoč v brskalniku.
 • Na spletni strani
  Ob prvem obisku se na vrhu strani izpiše pasica “Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite.” in gumb “Dovoli piškotke” katero lahko potrdite za uporabo vseh piškotkov, ali si ogledate podrobnosti, za izbiro posameznih piškotkov ob kliku na povezavo “poglej podrobnosti”. Po potrditvi ali zavrniti piškotkov se zgornja pasica skrije in se prikaže okvirček na dnu spletne strani z napisom “Zasebnost”. Kliknite nanj in odprlo se vam bo novo okno za nastavitev zasebnosti na spletni strani. Obvezni piškotki so privzeto aktivirani, pri statistiki obiskanosti pa lahko izbirate med “Strinjam se” in “Ne strinjam se”.
  V kolikor si kasneje premislite in bi želeli izbrati drugo nastavitev, je nastavitev zasebnosti dostopna na vsaki podstrani. V primeru, da ste najprej strinjali z uporabo piškotkov, kasneje pa svoje mnenje spremenili, so datoteke še vedno prisotne na vašem računalniku, vendar niso več aktivne. Lahko pa jih ročno izbrišete s pomočjo brskalnika.Za namen delovanja nastavitev za piškotke se vam na računalnik hranijo dodatni piškotki, v katerih se hrani vrednost vaše nastavitve. Ti piškotki spadajo pod obvezne piškotke, saj brez njih ni mogoče izvesti delovanje sistema nastavitev.